БГ | EN

Перфектното пътуване след WAT

След студентската си бригада повечето хора мечтаят да направят круиз до Бахамите, да посетят казината на Лас Вегас или да похарчат изкараното за екзотична екскурзия. Но за тези от вас, които са авантюристи и искат да посетят възможно най-много места в САЩ, има карта, която ви казва точно къде да отидете.

Картата е създадена от Ранди Олсън с помощ от Трейси Стедтър  и показва 50 основни национални забележителности, исторически обекти , национални паркове, както и национални паметници на културата. Ако следвате маршрута на картата ще можете да посетите 48 съседни щата, без да напускате страната.

Ако действително смятате да предприемете това пътуване, трябва да знаете, че ще изминете 13 699 мили или това са 224 часа шофиране. Ако смятате да направите пътуването наведнъж – ще ви отнеме около 9.33 дни, въпреки че Олсън смята, че в действителност ще продължи около 2-3 месеца.

Ако искате обаче да посетите повече градове, отколкото национални паркове или да речем планината Ръшмор, Олсън е създал подобна карта, която дава приоритет на най-препоръчваните градове.Това пътуване е само 12 290 мили , но изключва градове от Северна Дакота, Върмонт , и Западна Вирджиния , тъй като смята, че няма както да се види в тези щати.

 

На картата изглежда трудно, но можеш да се впуснеш в приключението с приятелите, които си намерил по време на програмата Work and Travel.