БГ | EN

Second job at Work and Travel

Съвети как да си намериш втора работа по време на студентската си бригада:

 

Несъмнено едни от въпросите, които задават студентите преди да заминат по програмата Work and Travel USA  е:

 

Kак да си намеря втора работа, възможно ли е това изобщо?

Незнам дали има студент, който да е заминал на бригада в САЩ и да не е успял да започне втора работа ако е искал, а ако има такъв то трябва да го обявим за най-големия карък.

Търсенето на втора работа става много лесно, но трябва да си много упорит. Всеки ден трябва да ходиш и да питаш по магазини, ресторанти и хотели дали си търсят сезонни работници. Понякога това  е доста досадно нещо, защото след няколко отказа можеш да се отчаеш, но продължавай да опитваш. Ако днес не са имали нужда от теб, то утре може да бъде твоят ден.

 Винаги търсенето на втора работа е по-приятно с приятели, но ако работодателите имат едно свободно място могат да не ви го дадат, защото сте няколко човека.

Когато отивате да си търсите работа бъдете спретнати и чисти и усмихнати, за да можете да направите добре впечатление.

Както гласи стара българска поговорка „по дрехите посрещат, а по ума изпращат”.

Понякога на местата, на които търсите работа могат да ви накарат да попълните Application Form, за това е добре да носите със себе си химикал и да попълните Application Form веднага, защото после можете да забравите къде да я занесете.

Добре е да сте си купили американски номер преди да започнете да търсите работа, защотото някои от работодателите могат да ви поискат телефонен номер, на който да се свържат с вас, ако се освободи работно място. Ако пък не искате да си вземете телефонен номер, можете да ползвате на ваш приятел, с който сте се запознали или отишли на студентската бригада.

 

И най-важното, започнете работа, която ще ви носи удоволствие, важно е да има баланс през тези 4 месеца и да се забавлявате, разбира се.

 

Успешно и усмихнато лято!

Екипът на NGB Consulting